Restaurang
Restaurangen har plats för 150 matgäster.
Lunch vardagar kl. 11-14, övriga tider enligt överenskommelse.
Lunch till rabatterat pris för pensionärer vardagar kl. 12:30-13:30.
Säsongsöppet kvällstid under sommaren.
Herrgården fungerar som beställningsrestaurang, plats för 60 matgäster.
Restaurangen har gratis trådlöst internet.
Krögare:
Thomas & Maria Rönngård
Juthasvägen 34, 66900 Nykarleby
hotellrestaurang@juthbacka.fi
+358 (0)44 230 0956
SOMMARMENY 1.7.2024 - 27.7.2024
Öppet måndag till lördag, kl. 16:00 - 20:30.
FÖRRÄTT
SKAGEN TOAST
Skagenröra med rostat bröd och sallad
Liten 9.00 €
Stor 18.00 €
FISKTALLRIK
Gravad lax, hovmästarsås, löksill, rökt lax, skagenröra på
Malaxlimpa och sallad
15.00 €
BRÄCKT LAX
Bräckt gravad lax med smörstekt Malaxlimpa, Västerbottenost, majonnäs, sallad
9.00 €
HUVUDRÄTT
PYTT I PANNA MED CHAMPINJON
Stekt svamp, lök, zucchini, paprika, nypotatis,
fetaost och remouladesås
14.00 €
SCHNITZEL
Panerad kycklingschnitzel med remouladesås,
stekta grönsaker och fransk potatis
18.00 €
OXE
Oxinrefilébiff (150 g) med konjakspepparsås,
stekta grönsaker och potatisgratäng
36.00€
RÖKT LAX
Rökt laxfilé, skagenröra, sommarsallad, nypotatis med "pickalakan"
28.00 €
KÖTT (för två personer)
Marinerade revbensspjäll från Skogsjö gård
Grillat oxkött från Träskulla
Färsk korv från Skogsjö gård
Majs, paprika, zucchini
Kall grillsås, pepparsås
Fransk potatis
44.00 €
DESSERT
EXTRA ALLT CHOKLAD
Chokladkaka med chokladmousse och chokladsås
10.00 €
PAVLOVA
Maräng, lemoncurd, vispad grädde och färska bär
9.00 €
TRERÄTTERSMENYER
Menyförslag I
Krämig rotsellerisoppa med kräftstjärtar och palsternackchips
Oxfilebiff med rödvinssås, vitlökssmör, wookade grönsaker och potatiskaka
Havtornsparfaite med mandelkaka
58 €
Menyförslag II
Dillgravad lax med pepparrotscreme, picklat äpple och sallad
Mörbrässerad oxytterstek med hemslagen bearnaisesås, stekta grönsaker och lantklyftpotatis
Sockerkanelpanerade fattiga riddare med vaniljcreme, kolasås och bär
42 €
Menyförslag III
Gravad abborre, inlagd stekt strömming och varmrökt lax med hembakt kavring
Långmörad grisnacke med mustig portvinsås, wookade grönsaker och potatisgratäng
Hemgjord chokladkaka med vispad jordgubbspannacotta
38 €
CATERINGMENYER
Menyförslag I
Rökt laxsallad med bröd
Kallskuren rostbiff med pepparrots creme fraiche, rostade rotsaker och potatisgratäng
Vaniljpannacotta med havtornssås
42 €
Menyförslag II
Grekisk sallad, bacon- och broccolisallad samt äpple- och valnötssallad
Mörbrässerad oxytterstek med pepparsås, stekta grönsaker och örtkryddad lantpotatis
Vitchokladcheesecake med jordgubbar
45 €
Menyförslag III
Räkcocktail med avokado och rhode islandsås
Långmörad grisnacke med pepparsås och stekta grönsaker potatis- och rotsaksgratäng
Äppelkompott med vaniljfärskost creme med havrecrunch
34 €
VINKÄLLARMENY
Meny I
Svartrot med hollandaise, forellrom, rökt ost och örtskott
André Delorme Cremant de bourgongne
Stekt röding med gräddstuvad grönkål picklade kantareller och smörpotatis
Diablo Golden Chardonny
Helstekt oxinrefilé, rödvinssås, potatis, västerbottenostkaka och bakade betor
Baron de ley reseva 2019
Citroncheesecake med lemoncurd, mandelcrumble och färska bär
Chateau d arche 2015
Meny I: 52 €
Vinpaket: 39 €
Meny II
Stekt fläsk med karamelliserad silverlök, picklat äpple och syrad potatispuré
Bestheim cremant d alsace brut
Bakad rotselleri med brynt smörsås, picklade kantareller och ruccolaskott
Leyda Las Brisas Pinot Noir
Lammfile med portvinssås, chèvrecrème, honungsbakad savoykål och timjanpotatis
Chateau Malvat 2016
Chokladterrine med blåbärsglass
Kossu Mustikka
Meny II: 60 €
Vinpaket: 35 €
Juthbacka Restaurang
Lunch må-fr kl. 11-14
I priset ingår sallad, varm mat, dessert, bröd, smör, dryck, kaffe eller te.
Pensionärsrabatt från kl. 12:30, 11 € (obs, endast om man äter på plats).
Även utkörning och take away, ring på tfn nr 044-230 0956 så packar vi färdigt.
VÄLKOMMEN
Juthbacka Lunchbuffé |
Pris |
---|---|
Måndag 18.11 |
|
Ugnskorv med senapsrelishtäcke och potatismos | 12 € |
Kinesisk fisk | 12 € |
Tisdag 19.11 |
|
Köttfärsbiff med pepparsås och kokt potatis | 12 € |
Janssons frestelse | 12 € |
Onsdag 20.11 |
|
Stekt fläsk med löksås och rotmos | 12 € |
Krämig oxpasta | 12 € |
Torsdag 21.11 |
|
Köttfärssoppa med tomat och smetana | 12 € |
Panerad spätta med remoulade och kokt potatis | 12 € |
Pannkaka med sylt o. grädde | |
Fredag 22.11 |
|
Helstekt grisinrefile i mustapekkasås potatisgratäng | 12 € |
Örtagårdskyckling med parmesan | 12 € |